Flere digitale pasientbrev fra UNN

Fra 15. juni vil de første store pasientgruppene i UNN få sine innkallingsbrev via helsenorge.no. De nye brevene er kortere, enklere og ryddigere, og vil komme via Helsenorge.

Solveig Jacobsen, kommunikasjonsrådgiver
Publisert 15.06.2023
Sist oppdatert 08.02.2024
​​
Eldre mann i sofa løfter brillene opp i panna mens han leser på en ipad.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

​Det er avdelingene i Kirurgi-, kreft- og kvinnehelseklinikken som nå går digitalt, sammen med Rehabiliteringsavdelingen ​og Ortopedisk avdeling i Tromsø og Harstad. Resten av sykehuset vil følge på utover høsten. 

Lettere å forberede seg rett

Mange av de som nå får digitale UNN-brev skal til operasjon, og må gjøre viktige forberedelser før de kommer til sykehuset. Det kan for eksempel være å faste, stoppe midlertidig med medisiner eller svare på helseopplysningsskjema. 
 
Når denne informasjonen er blitt kortere og enklere, er håpet at færre timer må avlyses på grunn av misforståelser eller forglemmelser. Det vil i så fall gjøre hverdagen lettere både for pasienter og sykehuset. 
 
Kirurgi,- kreft- og kvinnehelseklinikken K3K sender hvert år ut rundt 13 000 innkallingsbrev.

Alt på ett sted

​Pasienter som mottar digitale brev, vil få det i «innboksen» på Helsenorge. Det vil også ligge i oversikten i «Pasientjournal». Du vil få varsel om brev straks det sendes fra sykehuset. Dermed slipper du å lure på om innkallingen er forsinket eller forsvunnet i posten. 

Alle som trenger eller ønsker det, vil fortsatt få brevet i postkassa. Det gjelder personer som ikke er registrert som bruker av Helsenorge, og ungdom mellom 12-16 år.