Nå selges gamle Narvik sykehus

Sentralt plassert i Narvik har det gamle sykehuset betydelig utviklingspotensial. Nå legges eiendommen ut for salg.

Publisert 25.04.2024
En by med trær og bygninger
Det gamle sykehuset er på totalt 20 000 kvm med tilhørende 42 000 kvm tomt. Foto: Statsbygg

Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) flytter inn i nytt sykehusbygg i slutten av november. Dermed åpner det seg nye muligheter for den gamle sykehuseiendommen.

– Dette er en stor og spennende eiendom, som ligger høyt og fritt like ved Narvik sentrum. Det er sjelden man får en mulighet til å sette avtrykk i en by i så stor grad som man får her, sier kommunikasjonsdirektør Hege Njaa Aschim i Statsbygg.

Tomten på ca. 42.000 kvm eies i dag av Statsbygg mens bygningsmassen på ca. 20.000 kvm eies av UNN. Eiendommen selges til markedspris med en vurdert verdi på opptil 80 millioner kroner.

Utviklingsmuligheter

– Nå nærmer vi oss innflytting i vårt nye og topp moderne sykehus på Furumoen. UNN har jobbet iherdig med salgsforberedelsene, og er endelig klare til å tilby denne unike eiendommen til markedet - til noen som kan være med på å utvikle en framtidsrettet bydel, sier June-Maria Kristoffersen de Badts, avdelingsleder eiendom, UNN.

Eiendommen er nå lagt ut for salg. I perioden frem til nye UNN Narvik er fullt operativt vil UNN leie tilbake hele eiendommen med en årlig leie på 7,5 millioner kr. Med en tilbakeleieavtale sikrer man at verken ansatte eller pasienter berøres av salgsprosessen.

Det gamle sykehuset i Narvik er oppført i flere etapper i perioden 1938-1998. I tillegg til flere frittstående bygninger, inkluderer eiendommen også ca. 175 parkeringsplasser.

Norion Næringsmegling er engasjert som rådgiver for salget av eiendommen. Fremover vil det gjennomføres befaringer. Etter planen vil budgivningen starte i juni 2024.

Nye UNN Narvik

I Nye UNN Narvik vil tilbud innen både fysisk og psykisk helse og rusbehandling samles i ett felles bygg. Bygget er på Furumoen mellom Narvik sentrum og Hålogalandsbrua og åpnes høsten 2024.

Følg Nye UNN Narvik her
En by med en vannmasse i bakgrunnen