Podkasten «Sykehuset», episode 4

#4 – Også dette er livet

Først fikk ektemannen Lasse hjerneslag, og trengte mye hjelp. Så ble sønnen Vetle alvorlig syk på grunn av komplikasjoner etter en operasjon. Merethe Saga Lønnum (56) er en av rundt 800.000 personer her i landet som regnes som pårørende.

Hør flere episoder av «Sykehuset»

 • solveig
  #12 Krisehjelperen

  Når alarmen går, har Solveig timer på seg til å avgjøre om hun kan reise. De siste årene har hun hjulpet flyktninger, kritisk koronasyke og mennesker som har blitt rammet av jordskjelv.

 • 3 klinikere i operasjonsklær
  #11 - Livet er kjedelig når det går på skinner

  Asle Brinchmann har overlevd ei alvorlig trafikkulykke, han har to kreftdiagnoser, og ble nylig hjerteoperert. - Livet er kjedelig når det går på skinner.

 • Sykepleiere og lege som har behandlet koronapasienter
  #10 – Det gjør inntrykk å se pasienter som føler at de kveles

  Sykepleier Vilde, anestesilege Shirin og intensivsykepleier Marit har vært med å redde mange liv under koronapandemien. 83 år gamle Bjørn var døden nær, men fikk den hjelpa han trengte da han i vår måtte legges inn på sykehus.

 • En gruppe mennesker som sitter i en sofa
  #8 Spesialblod berget nyfødte Theodor

  Flere av kroppens viktigste organer sviktet. Lille Theodor var i livsfare, og legene måtte skifte ut blodet til den nyfødte gutten.

 • En mann og kvinne som tar en selfie
  #7 - Jeg tror dette blir min siste jul

  Hun vet at jula 2019 trolig blir den siste hun får oppleve. Torild Erikstad er fast bestemt på å gjøre tida hun har igjen så god som mulig. Og hun får god hjelp, blant annet fra palliativ enhet ved UNN Harstad.

 • En person som står på en steinete strand
  #6 Ingrid og «idiotene»

  Datoen var satt. Ingrid Alapnes (48) hadde bestemt seg for å gjøre slutt på livet. Stemmene i hodet, «idiotene», sa at hun ikke var verdt noe som helst. Så fikk Ingrid prøve medikamentfri behandling.

Sist oppdatert 08.02.2022