Pressemelding fra UNN

UNN jakter IKKE varslere i Snapchat-saken!

Mediehuset iTromsø presenterer i sin avisutgave tirsdag 6. desember et førstesideoppslag der det fremstilles at Universitetssykehuset Nord-Norge vil "jakte på varsler" etter at personsensitive opplysninger ved en feil ble lekket i et Snapchat-bilde. Dette er FEIL, og vi er rystet over avisens håndtering av saken.

Tor Ingebrigtsen, Administrerende direktør UNN
Publisert 05.12.2016
Sist oppdatert 06.12.2016

For det første finnes det ingen varsler i saken. Saken er at en ansatt korrekt har meldt avvik. Det setter vi pris på.

I UNN bruker vi den mottatte avviksmeldingen til å analysere hva som har skjedd, og til å finne ut hvordan vi kan forhindre at denne type feil gjentas. Vi takker de involverte ansatte for å ha gjort oss oppmerksom på feilen, og har ingen hensikt om å forfølge verken den som har meldt avvik eller den som ved en feiltakelse publiserte den aktuelle snapen.

Vår IKT-sikkerhetssjef har i samtale med iTromsøs journalist i dag besvart generelle spørsmål om hva som kan være konsekvensene av brudd på taushetsplikten. Det er grove feil fra mediehuset å oversette dette til at vi i den konkrete saken har tenkt å forfølge den som har meldt avvik.

Det vil være på sin plass om iTromsø beklager overfor de av våre ansatte som nå rammes av avisens upresise journalistikk.