Konstituert som direktør ved UNN

Marit Lind er konstituert som administrerende direktør ved UNN, en rolle hun også hadde da Tor Ingebrigtsen hadde permisjon for fem år siden. Hun syns at UNN har fått en krevende start på 2018, men retter blikket fremover.

kommunikasjonssjef Hilde Annie Pettersen
Publisert 12.02.2018
Sist oppdatert 19.03.2018
Marit Lind er konstituert som administrerende direktør ved UNN etter at Tor Ingebrigtsen sist fredag. Foto: Jan Fredrik Frantzen
Marit Lind er konstituert som administrerende direktør ved UNN etter at Tor Ingebrigtsen sist fredag. Foto: Jan Fredrik Frantzen, kommunikasjonsavdelinga UNN

I forrige uke ble det først kjent at Tor Ingebrigtsen i løpet av de kommende seks månedene ville gi seg som administrerende direktør etter 11 år i jobben. Deretter endte det med umiddelbar avgang etter den betente saken knyttet til PCI-avgjørelsen i Helse Nord.

På et ekstraordinært styremøte fredag ettermiddag ble Marit Lind konstituert som administrerende direktør. 

- Nå handler det om å sikre at driften går best mulig videre. Det skal jeg bidra til sammen med den øvrige ledergruppa og alle ansatte. Det viktigste er at pasienter og ansatte blir ivaretatt, sier Marit Lind.

Mer systematisk forbedringsarbeid
Hun er forberedt på at de neste ukene blir ekstra hektiske. Sammen med resten av ledergruppa skal hun aller først samkjøre opplegget i tiden frem til ny permanent direktør er på plass. Denne uka står også den regionale pasientsikkerhetskonferansen på programmet. I tillegg avvikles årets første styremøte i UNN på torsdag.

I 2017 vedtok UNN-styret en ny strategisk retning hvor kontinuerlig forbedring skal innarbeides som en måte å tenke på og jobbe på i UNN. Jeg ser frem til å komme ordentlig i gang med dette arbeidet i en mer systematisk form, sier Lind.

Holde oppe kvaliteten i arbeidet
Også i styret endte forrige uke med endringer, da leder Jorhill Andreassen og nestleder Erling Espeland takket for seg med umiddelbar virkning. Nye endringer i UNN-styret vil i tillegg komme når Helse Nord skal oppnevne nytt styre i alle de nordnorske helseforetakene 28. februar. Etter den tid vil arbeidet med å ansette en ny permanent direktør intensiveres.

- Vi må alle være forberedt på at det kommende halvåret blir hektisk. Vi skal ta i bruk nye bygg i Breivika og samtidig holde kvaliteten oppe i pasientbehandlingen. Dette vil kreve mye av oss alle, og vi må jobbe oss gjennom denne krevende perioden best mulig, oppfordrer konstituert direktør Marit Lind.