Vil du være med i ungdomsrådet i UNN?

Er du mellom 13 og 23 år? Og har du erfaring med å være pasient eller pårørende? Da trenger vi deg!

Publisert 26.03.2024
Sist oppdatert 02.04.2024
En gruppe mennesker som poserer for et bilde
Ungdomsrådet i UNN. F.v. Helena Andersen, Solveig Therese Lakseide, Paul Adrian Lyshaug, Surajja Zeynalli, Elise Marie Nilssen-Broderstad, Marius Sundstrøm (på skjerm), Regine Elvevold, Johanne Kristine Mortensen og koordinator Nikolai Raabye Haugen. Nå trenger de flere medlemmer.

- Som medlem i ungdomsrådet kan du være med på å forbedre opplevelsen unge har på sykehuset, sier Regine Elvevold.

Tromsøjenta har vært i ungdomsrådet i UNN siden 2015. Nå trenger ungdomsrådet nye, engasjerte medlemmer. De skal ha inntil 12 medlemmer, men i dag er de bare seks.

En kvinne som smiler til kameraet

Foto: Privat

Regine Elvevold er for tida nestleder i ungdomsrådet i UNN

- Jeg ble med i ungdomsrådet fordi jeg hadde relevant erfaring, og jeg er veldig opptatt av å kunne gjøre en forskjell for de som kommer etter meg, forteller Regine.

Nå håper hun flere unge har lyst til å bruke sine erfaringer som pasient eller pårørende.

Gis opplæring

- Vi er ører og munn for ungdommen i sykehuset, forklarer Nikolai Raabye Haugen som er koordinator for ungdomsrådet i UNN.

Ungdomsrådet har seks-sju møter i året i tillegg til årlige helgesamlinger. Annen hvert år har de også møte med ungdomsrådene ved de andre sykehusene i Nord-Norge.

Som medlem i ungdomsrådet får du opplæring som gir deg god kjennskap til sykehussystemet, og til hvordan du skal få frem meningene dine på en god måte.  Du får også attest for arbeidet, som kan være bra å ha på CV-en for eksempel når du skal søke jobb.

Du vil få honorar for hvert møte du deltar på, og du får dekket alle reiseutgifter i forbindelse med arbeidet du gjør i ungdomsrådet.

Kom i pysj om du vil

- Alle erfaringer er bra nok til at du kan bidra. Til sammen kan vi være en stor ressurs for sykehuset, sier Regine Elvevold.

Som 25-åring er hun i øvre grense for å være i ungdomsrådet, men hun bidrar gjerne flere år til det viktige arbeidet for at unge skal bli hørt.

- Det er viktig å understreke at det er lav terskel for å være med i ungdomsrådet vårt. Man trenger ikke å møte opp i stresskoffert og dress, her kan man komme i pyjamas om man vil, så lenge man vil gjøre UNN til et bedre sted for ungdommer, sier koordinator Nikolai.

Er du interessert, eller kjenner du noen som kunne vært interessert?

Ikke nøl med å ta kontakt med koordinator Nikolai Raabye Haugen. Han kan også svare om du  har spørsmål.

Tlf.: 90 14 43 10 eller

Epost: Nikolai.Raabye.Haugen@unn.no