Det finnes hjelp

Behandlingstilbud for personer med seksuell interesse for barn

«Det finnes hjelp» er et tilbud til personer over 18 år som har en seksuell interesse for barn eller er bekymret for at de kan begå seksuelle overgrep mot barn, fysisk eller på nett. Tilbudet er nasjonalt, og SIFER Nord tar pasienter fra hele Nord-Norge.

Publisert 02.03.2022
Sist oppdatert 07.02.2024

Hva tilbudet kan hjelpe med


Formålet med samtaletilbudet er å gi pasienten mer kontroll på sine seksuelle tanker, fantasier, følelser, og handlinger. Målet er å hjelpe personen til å leve et godt liv. Behandlingen baserer seg på oppdatert kunnskap om seksuell tiltrekning til barn og seksuallovbrudd.

Hvordan man kan få tilbudet


Samtaletilbudet blir gitt av psykologer som jobber ved SIFER Nord ved UNN Tromsø. Samtalene gis ved fysisk oppmøte i våre kontorer, eller på telefon eller videomøte.

Personer som ønsker behandling hos «Det finnes hjelp» trenger ikke henvisning fra fastlegen, og kan selv ringe eller kontakte «Det finnes hjelp» på en nasjonal chattetjeneste. Fastlege kan gjerne formidle kontakt med oss hvis pasienten ønsker det.

Denne problematikken kan dukke opp på fastlegekontoret, og da oppfordres fastlege til å informere om tilbudet. Behandlere er tilgjengelig for drøfting eller spørsmål.

Kontakt oss


Tilbudet kan kontaktes på telefon ​ 90 17 88 65  hverdager mellom kl. 0900 og 1500.

Nasjonal nettside​