Pusterommet

Pusterommet

Pusterommet ved UNN Tromsø er et trenings- og aktivitetssenter for kreftpasienter ved spesialisthelsetjenesten.  Her tilbys persontilpasset trening før, under og etter kreftbehandling. Pusterommet er etablert i samarbeid mellom Universitetssykehuset Nord-Norge og stiftelsen Aktiv mot kreft.

Kreftbehandling kan være en påkjenning for kroppen. Det er vanlig å oppleve akutte og eller langvarige bivirkninger fra behandlingen. Regelmessig fysisk aktivitet og trening kan være gunstig i møte med deg som har eller har hatt kreftsykdom. Det kan bidra til å redusere bivirkninger av behandlingen, samt opprettholde eller øke fysisk form og energinivå.

Ved Pusterommet møter du fysioterapeut og klinisk ernæringsfysiolog som gir deg kyndig trenings- og ernæringsveiledning. I samråd med fysioterapeut legges det opp til et tilpasset program med trening og aktivitet som du kan utføre både hjemme og på Pusterommet. ​Klinisk ernæringsfysiolog kan vurdere ernæringsstatus, gi persontilpassede anbefalinger og oppfølging innen kosthold og ernæring​.​

Henvisning

For å benytte seg av tjenesten kreves det henvisning og oppstartssamtale med fysioterapeut på Pusterommet. Henvisning får du fra lege hvis du går til behandling ved sykehuset. Er du ikke i behandling kan fastlegen din sende henvisning. Henvisning sendes til fysioterapiseksjonen – KSF Fysio til vurdering og merkes «Fysioterapiavdelinegn/Pusterommet». Ønsker du å sette opp time med klinisk ernæringsfysiolog er henvisningen den samme.

​For hvem

  • ​Kreftpasienter som er under behandling og seks måneder etter avsluttet behandling.
  • Pasienter som lever med kreftsykdom eller seneffekter som følge av kreftsykdom tilbys seks måneder.

Beliggenhet

Pusterommet har egne lokaler like utenfor sykehuset i Breivika. Lokalene er turkise og er lett å få øye på nedenfor legevakta. Adressen er Sykehusvegen 38, 9019 Tromsø.

Åpningstider

Pusterommet er normalt åpent mellom 08:30 – 15:00, men endringer kan forekomme.

Tilgang

Henvisning fra fastlege sendes til KSF Henvisning/mottak UNN. 

Egenandel

Det er egenandel på 386,- for oppstartssamtale. I tillegg betales egenandel for trening/gruppetrening ved første oppmøte. Ved individuell oppfølging med fysioterapeut er det også egenandel. Egenandel inngår i grunnlaget for frikort. Du vil få tilsendt faktura.

Hva skjer på pusterommet?

​​Kontakt

Husk at du ikke skal legge igjen sensitiv informasjon på svarer eller e-post.
Telefonnummer:  
48 20 20 59

Fysioterapeut og aktivinstruktør

Maria Hiim 
E-post

En person som smiler for kameraet

Fysioterapeut og​ aktivinstruktør

Stine Bergan
E-post​

Stine Bergan

Klinisk ernæringsfysiolog

Merete Theodorsen
E-post​

Merete Cecilie Theodorsen
 

Sist oppdatert 10.01.2024