Behandling

Langtidsoppfølging for barn og unge med ADHD

Med dette tilbudet kan du som er ung med ADHD eller oppmerksomhetsvansker (ADD) fortsette å komme til jevnlige kontroller hos BUP også etter at du har fått diagnosen. På kontrollene kan du få hjelp til justering av medisiner, mer informasjon om ADHD, råd om hvordan du kan leve best mulig med ADHD, eller hjelp med andre psykiske plager.

Barn og unge er under utvikling hele tiden. Derfor er det viktig at også behandlingen utvikler seg underveis. For eksempel må medisin og doser justeres underveis

For noen kan det være spesielt vanskelig å leve med ADHD når man er ungdom. Det kan gjelde forholdet til andre, skolearbeid, følelser og annet. Noen bruker medisiner og synes det er bra. Andre bruker medisiner fordi det hjelper dem, men har bivirkninger som ikke er så bra. Målet med langtidsoppfølging i BUP er å gi hjelp underveis dersom det oppstår vanskeligheter.

Langstidsoppfølging i BUP er frivillig. Pasienter som ikke ønsker dette tilbudet, kan gå til kontroll hos fastlegen. Dersom man bruker medisiner er det spesielt viktig å gå til kontroller.

Henvisning og vurdering

Det er legen på BUP som har hatt ansvar for medisinoppstarten som overfører deg til langtidsoppfølgingen.

Henvisning gjøres av lege på BUP. 

Før

Før hver kontroll sender vi ut et digitalt spørreskjema. Du vil få påminnelse og lenke til skjemaet på SMS.

Hvis du er over 11 år får du et eget skjema, og foreldrene dine et annet. Spørsmålene handler blant annet om symptomer, bivirkninger av medisin, om du har andre psykiske plager som angst og depresjon, eller andre problemer.

Svarene hjelper oss å forstå hvordan det går med deg og om du trenger å komme på kontroll eller ikke:

 • Hvis det går greit med deg, innkaller vi deg ikke til kontroll ved BUP, men ber deg fylle ut nytt skjema om seks måneder (hvis du bruker medisin) eller 12 måneder (hvis du ikke bruker medisin).
 • Hvis vi er usikre på om du trenger oppfølging, vil vi ringe deg for å forstå mer om hva du trenger.
 • Hvis du har mange plager, innkaller vi deg til kontroll på BUP.

Under

Når du kommer på kontroll, får du snakke med sykepleier og/eller lege. Vi måler blodtrykk, vekt og høyde, og noen ganger tar vi også blodprøve. Siden du har fylt ut skjema på forhånd, vet vi allerede mye om hvordan du har det. Dermed kan vi bruke tiden til å snakke om det som er viktigst for deg, og prøve å finne løsninger sammen.

I filmen øverst på siden forteller både pasient og behandler om sine erfaringer med langtidsoppfølging.

Etter

Du vil få tilsendt nytt spørreskjema med faste mellomrom på 6 eller 12 måneder, avhengig av om du bruker medisin eller ikke, og innkalles til kontroll hvis det trengs.

Kontakt

Barne- og ungdomspsykiatri, BUPA-bygget BUP, Tromsø

Kontakt BUP, Tromsø

Oppmøtested

Henvendelse i ekspedisjonen i første etasje på «BUPA-bygget», en gul og lilla bygning ovenfor sykehuset.

Barne- og ungdomspsykiatri, BUPA-bygget

Hansine Hansens vei 92

Åpningstider

 • I dag 08:00 - 15:30
 • Mandag 08:00 - 15:30
 • Tirsdag 08:00 - 15:30
 • Onsdag 08:00 - 15:30
 • Torsdag 08:00 - 15:30
 • Fredag 08:00 - 15:30
 • Lørdag STENGT
 • Søndag STENGT

Transport

Med buss
Hvis du kommer til Breivika fra Tromsø sentrum er det lettest å ta buss nummer 20 eller 21 fra Fredrik Langes gate. Denne bussturen tar omtrent 15 minutter.

Bussholdeplassen ved sykehuset ligger om lag 300 meter nedenfor BUPA (Barne og ungdomspsykiatrisk avdeling), hvor RSS har sine lokaler. Bygget kalles også BRUS-bygget, slik det framgår av kartet nedenfor. Når du står på bussholdeplassen må du gå oppover, mot vest, forbi PET-senteret, som er  et stort grønt bygg ved bussholdeplassen. Deretter passerer du parkeringsplassene til sykehuset på begge sider av veien, og på høyre hånd kan du etterhvert se det blå, grønne og gule BUPA-bygget. Inngangen ligger midt på bygget. RSS sine lokaler er i tredje etasje i den blå delen av bygningen. Spør i resepsjonen i første etasje, dersom du trenger hjelp.

Med flybuss
Om du kommer til Tromsø med fly kan du ta flybussen direkte fra flyplassen på Langnes til sykehuset. Bussholdeplassen ved sykehuset ligger om lag 300 meter nedenfor BUPA (Barne og ungdomspsykiatrisk avdeling), hvor RSS har sine lokaler. Når du står på bussholdeplassen må du gå oppover, mot vest, forbi PET-senteret, som er  et stort grønt bygg ved bussholdeplassen. Deretter passerer du parkeringsplassene til sykehuset på begge sider av veien, og på høyre hånd kan du etterhvert se det blå, grønne og gule BUPA-bygget. Inngangen ligger midt på bygget. RSS ligger i tredje etasje i den blå delen av bygningen. Spør i resepsjonen i første etasje, dersom du trenger hjelp.


Med taxi
Du kan også ta taxi hvis du har avtalt dette med Pasientreiser. Taxien stopper utenfor hovedinngangen på BUPA, hvor RSS ligger. Adressen er Hansine Hansens vei 92.

Med privatbil
Parkering ovenfor hovedsykehuset eller rett nord for PET-senteret (grønt område på kartet). Avgiftsbelagt parkering.
På høyre hånd, ovenfor parkeringsområdet kan du se det blå, grønne og gule bygget hvor RSS har sine lokaler i 3.etasje. Inngangen ligger midt på bygget i første etasje. Spør i resepsjonen i første etasje, dersom du trenger hjelp.

Kart
 

Praktisk informasjon

​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”UNN – gjest”. Det er fri bruk av gjestenettet.

Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares.