Digitale innkallingsbrev

De fleste innkallingsbrev fra UNN sendes nå digitalt, via Helsenorge. De nye brevene er kortere, enklere og lettere å forstå.

Eldre mann bruker nettbrett
Med digitale brev får du varsel straks sykehuset har sendt innkalling til time. Foto: Colourbox.com

De digitale brevene skal inneholde den viktigste informasjonen du trenger for å møte forberedt til timen. I tillegg vil de inneholde lenker du kan klikke på for å lese mer om for eksempel behandling, rettigheter og praktisk informasjon.  

I første omgang er det brev til timer og innleggelser som blir sendt via Helsenorge. Innkallingsbrev til røntgen kommer etter hvert. 

Alle får brevene sine - uansett   

  • Hvis du allerede bruker Helsenorge, vil du få varsel om brev med det samme det sendes fra sykehuset. Du finner det både i «Innboks» og «Pasientjournal» på Helsenorge-siden din. 
  • Dersom brevet ikke blir åpnet innen fire dager, får du en påminnelse. Hvis brevet ikke er åpnet etter totalt fire dager, ettersendes det som fysisk post. 
  • Hvis du ikke er registrert som bruker av Helsenorge, vil du få brevet automatisk sendt til din postadresse. Det samme gjelder ungdom mellom 12-16 år. 

Flere fordeler med digitale brev   

I tillegg til at brevene blir kortere og mer forståelige, er det flere fordeler med de nye brevene:   

  • Brevet vil fremheve den viktigste informasjonen du trenger for å stille godt forberedt til undersøkelse eller behandling. Det lenkes til annen informasjon i brevet.   
  • Med digitalt brev får du informasjon og innkalling samme dag som brevet sendes.  
  • Brevet lagres på Helsenorge sammen med annen medisinsk informasjon.
Sist oppdatert 23.01.2024