Avdeling sør, psykisk helse- og rusklinikken

Avdeling Sør er en av fem avdelinger i Psykisk helse- og rusklinikken. Avdelingen består av tre sentre for psykisk helse og rusbehandling (SPHR).

Sentrale oppgaver i avdelingen er:
 
  • Lokalsykehusfunksjon innenfor psykisk helsevern og tverrfaglig spesialisert rusbehandling (DPS -funksjon)
  • Utredning, diagnostikk og behandling av psykiske lidelser og rusproblematikk
  • Forskning, kvalitetsutvikling og utdanning
  • Veiledning, samhandling og samarbeid med kommunehelsetjenesten
 
Avdelingen består av tre Senter for psykisk helse og rusbehandling (SPHR/DPS):
 
Senter for psykisk helse og rusbehandling Midt-Troms:

Senteret er lokalisert på Silsand i Senja kommune.

Senteret omfatter et Ambulant akutteam, en Voksenpsykiatrisk poliklinikk, en Døgnenhet og et FACT team.

Vi gir døgnbaserte, polikliniske og ambulante tjenester til befolkningen i kommunene Bardu, Dyrøy, Ibestad, Målselv, Senja og Sørreisa.

Senter for psykisk helse og rusbehandling Sør-Troms:
Senteret er lokalisert i Harstad og er en del av UNN Harstad. 
 
Senteret omfatter Ambulant akutteam, Voksenpsykiatrisk poliklinikk og Døgnenhet og FACT-teamet. Vi gir døgnbaserte, polikliniske og ambulante tjenester til befolkningen i kommunene Harstad, Kvæfjord, Lødingen og Tjeldsund.
 
Senter for psykisk helse og rusbehandling Ofoten:
Senteret er lokalisert i Håkvik på Ankenesstrand og i Narvik og er en del av UNN Narvik. 
 
Senteret som omfatter Ambulant akutteam, Voksenpsykiatrisk poliklinikk og Døgnenhet. Vi gir døgnbaserte, polikliniske og ambulante tjenester til befolkningen i kommunene Narvik, Evenes, Gratangen, Lavangen og Salangen.  

 

Praktisk informasjon

Etter henvisning til psykisk helsevern og avtale med behandler kan du få tilgang til kartleggingsverktøyet Checkwar​e. Skjemaet er ment å kvalitetssikre utredningen av psykiske helseplager. I tillegg til dine beskrivelser og behandlers vurdering, skal kartleggingen bidra til å sikre bred forståelse av dine aktuelle plager eller lidelser.

Hvis du får problemer med å logge inn kan du ta kontakt med ekspedisjonen på den avdelingen der du skal til behandling, slik at de kan sjekke tilgangen din.

Kartleggingsverk​tøyet​

Kartleggingsskjema - for deg som skal til behandling

Etter henvisning til psykisk helsevern og avtale med behandler kan du få tilgang til kartleggingsverktøyet Checkware. Skjemaet er ment å kvalitetssikre utredningen av psykiske helseplager. I tillegg til dine beskrivelser og behandlers vurdering, skal kartleggingen bidra til å sikre bred forståelse av dine aktuelle plager eller lidelser. Hvis du får problemer med å logge inn kan du ta kontakt med ekspedisjonen på den avdelingen der du skal til behandling, slik at de kan sjekke tilgangen din.
Klikk her for å logge deg inn
Checkware

Trening for kropp og sjel

Fysisk trening kan bety mye også for den mentale helsen. På Åsgård står et splitter nytt treningsrom klart til pasientene. Rommet ligger rett ved gymsalen. Spør gjerne på avdelingen om hjelp til å komme i gang med treningen din.
Les mer om treningstilbudet her
Trening