Behandling
Videokonsultasjon
Videokonsultasjon kan være et godt alternativ til fysisk oppmøte når du har time ved UNN. Da snakker du med behandleren din på skjerm i stedet for å møte opp på sykehuset. Du og behandleren kan sammen avgjøre om videokonsultasjon passer for deg.Introduksjon
Det er frivillig å delta i videokonsultasjon, og du trenger ikke oppgi noen grunn om du heller ønsker konsultasjon ansikt til ansikt. Det vil heller ikke få noen konsekvenser for ditt videre behandlingstilbud.
Før
Under
Du kan gå inn i videomøtet enten via Helsenorge.no eller via SMS og smarttelefon:
Delta i videomøtet fra Helsenorge.no
Delta i videomøtet fra SMS og smarttelefon
Ofte stilte spørsmål
Etter
Betaling
Du må betale egenandel som ved fysisk oppmøte, og vil få en faktura på vanlig måte. Pasienter med frikort og barn under 16 år skal ikke betale egenandel. Det samme gjelder innenfor psykisk helse for barn og ungdom under 18 år.
Journalføring
Videokonsultasjon blir dokumentert som en vanlig konsultasjon i din journal.
- Å møtes på skjerm fungerer veldig godt for vår pasientgruppe, sier psykologspesialist Lene Mydland Rasmussen.

Digitale samtaler kan hjelpe unge med psykiske plager
Se filmen med 19 år gamle Johanne fra Tromsø, som fikk hjelp via skjerm da hun var inne i en vanskelig periode.

Vær oppmerksom
Taushetsplikt, informasjonssikkerhet og personvern
- Regler om taushetsplikt og behandling av informasjon under samtalen gjelder ved videokonsultasjon på samme måte som ved fysisk frammøte, i tråd med helsepersonelloven og pasientrettighetsloven.
- Relevante og nødvendige helseopplysninger kan som hovedregel gis til helsepersonell som samarbeider om å gi helsehjelp hvis det er nødvendig for å gi forsvarlig helsehjelp, med mindre du motsetter deg dette.
- Nærmere informasjon om hvordan personopplysningene dine behandles, står i personvernerklæringen vår. Hvis du har spørsmål, kontakt personvernombudet på personvernombudet@unn.no eller telefon 77 62 60 00 (sentralbord).