-
Flytting til FurumoenRusseksjonen flytter fra Håkvik i uke 42, og åpner sengeposten og LAR-tilbudet på Furumoen torsdag 17. oktober. Russeksjonen holder til i 2. etasje (trappegang til høyre i vestibylen).
Sykehuset på Furumoen ligger i Stasjonsveien 61, cirka 3 kilometer nord for sentrum.
Dersom du kommer til Narvik med bussekspressen eller flybussen fra Evenes, kan du gå eller ta taxi opp til sykehuset. Husk at reiseutgifter må avtales på forhånd med Pasientreiser.
Tunnel fra E6 (Furumotunellen) er hovedadkomstvei til sykehuset og blir åpnet for normal trafikk 28. oktober. Det er etablert gangstier gjennom Narvik kirkegård og opp til sykehuset, i tillegg til fortau langs Stasjonsveien.
Kollektivtilbud
Nordland fylkeskommune etablerer nye busstilbud som vil kjøre til/fra Furumoen. Planlagt oppstart i slutten av oktober, nærmere informasjon kommer så snart dette foreligger.
Parkeringsavgift for gjester og ansatte innføres mandag 21. oktober.
Pasienter og pårørende som kommer med bil til Furumoen kan parkere på offentlig parkering utenfor hovedinngang. I tillegg finnes det noen offentlige parkeringsplasser utenfor hovedinngang til Furumoen sykehjem og utenfor akuttmottak/ legevakt.
Det finnes handikap-parkering ved hovedinngangen (maks 4 timer), på hovedparkeringen, ved Furumoen sykehjem og ved akuttmottak/ legevakt.
Husk å legge blå parkeringstillatelse godt synlig i frontruta.Parkeringsavgift alle dager:
Kl. 07-21: kr 30.- pr time
Kl. 21-07: kr 6 pr timeLangtidsparkering gjesteparkering:
Maks døgnpris kr 237,-. Pris fra og med det 4. døgnet maks kr 154,-. Pris fra og med det 8. døgnet maks kr 107,-
Det blir billigere etter hvor lang tid du står. Dersom du betaler med kort og avslutter parkeringen før tiden er utløpt, kan man dra kortet og avslutte betalingen.
Det finnes ingen særordninger for inneliggende pasienter eller pårørende som må oppholde seg over sykehuset over lengre tid.
Motorsykkelparkering
UNN har ikke per i dag egen tilrettelagt parkering for motorsykler for besøkende eller gjester.
Særskilt parkering:
Det finnes også parkeringsplasser som er merket med «Reservert ansatte». Dette er parkering reservert kun for ansatte eller samarbeidspartnere med egen parkeringstillatelse.
Klage:
Park Nordic AS har avtale med UNN om drift og klagebehandling av parkeringen ved Furumoen.
Parkeringsområdet er offentlig og privatrettslig skiltet, og driftes som offentlige parkeringsplasser.
Har du fått kontrollsanksjon og ønsker å klage?
Gå via parknordic.no
Kafeen er i første etasje, til venstre innenfor vestibylen ved hovedinngangen.
Åpningstid og meny: Inntil videre åpent kun på formiddagstid, med begrenset vareutvalg.
Automattjenester (varm/kald drikke, snacks m.m) kan benyttes hele døgnet.
Etterhvert vil utvalg og åpningstid bli bedre!
Telefon: 47 51 51 63
Pasientkafeer
2. etasje: Tilbud for inneliggende pasienter innenfor psykisk helse- og rusbehandling.
3. etasje: Tilbud for inneliggende pasienter som skal til følgende sengeposter:
- Medisinsk sengepost
- Ortopedisk/kirurgisk sengepost
- Føde/Gynekologisk sengepost
.
Russeksjon Narvik, døgnenhet
Døgnenheten tar imot både kvinner og menn over 18 år som trenger hjelp med ulike typer rusproblemer. Eksempler på slik avhengighet kan være alkoholavhengighet, avhengighet av narkotiske stoffer, medikamentmisbruk- og avhengighet, og blandingsmisbruk.
Vi har ca. 60 ansatte fordelt på yrkesgrupper som jobber tverrfaglig; sykepleiere, psykologer, leger, sosionomer, fysioterapeut, barnevernspedagoger, vernepleiere, ergoterapeuter og fagarbeidere.
Behandlingsteam Alle pasienter får sitt eget team som består av pasienten selv, behandler, psykolog, miljøkontakt og lege.
Forløpskoordinator: Forløpskoordinator for ruspakkeforløpet tar kontakt med pasienten før innleggelse. Forløpskoordinator og behandlingsteam har ansvar for samarbeid med lokalt hjelpeapparat eller andre instanser.
Enheten tilrettelegger i hovedsak ikke for parbehandling.
Behandlingen ved Russeksjon Narvik tilrettelegges individuelt. De fleste av våre pasienter har en blanding av gruppeterapi, individuelle samtaler /aktivitet og miljøterapi som en del av sin behandling.
Seksjonen tilbyr ulike typer gruppebehandling
- Fellesmøter to ganger hver dag (morgenmøte og ettermiddagsmøte)
- Kjøkkentjeneste og andre faste oppgaver i fellesskapet
- Morgentrim 3 dager i uka
- Frokost, lunsj, middag og kvelds til faste tider i felles spiserom/kantine
- Aktivitetskvelder to kvelder i uka. Hensikten er å finne nye, eller gjenoppta gamle, hobbyer og aktiviteter som kan være til hjelp i et rusfritt liv
Kontakt
E-post
Slik finner du fram
Oppmøtested
Russeksjonen holder til i 2. etasje (trappegang til høyre i vestibylen).
UNN Narvik Furumoen
Stasjonsveien 61
Sykehuset på Furumoen ligger i Stasjonsveien 61, cirka 3 kilometer nord for sentrum.
Dersom du kommer til Narvik med bussekspressen eller flybussen fra Evenes, kan du gå eller ta taxi opp til sykehuset. Husk at reiseutgifter må avtales på forhånd med Pasientreiser.
Tunnel fra E6 (Furumotunellen) er hovedadkomstvei til sykehuset og blir åpnet for normal trafikk 28. oktober. Det er etablert gangstier gjennom Narvik kirkegård og opp til sykehuset, i tillegg til fortau langs Stasjonsveien.
Kollektivtilbud
Nordland fylkeskommune etablerer nye busstilbud som vil kjøre til/fra Furumoen. Planlagt oppstart i slutten av oktober, nærmere informasjon kommer så snart dette foreligger.
Praktisk informasjon
Foreløpig er det ikke klart når apoteket åpner.
Sykehusapotek Nord har utsalg i første etasje (til høyre når du kommer inn via hovedinngangen). Der får du kjøpt hygieneartikler og medisiner.
Husk legitimasjon med bilde når du skal hente legemidler på resept.
Apoteket er åpent mandag til fredag klokka 09-15.30
Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.
Dette må være klart før innleggelse
- Billett/reiseplan til behandling
- Klær og skotøy til aktiviteter inne og ute alt etter årstid + eventuelt. utstyr til fritidsaktiviteter
- Økonomiske forhold: Under planlegging av innleggelse må det tas høyde for at enkelte aktiviteter som tilbys ved klinikken koster penger. Dette kan eksempelvis være materiell som brukes på aktivitetsstue / snekkerverksted. Er det behov for søknad om penger til aktivitet kan dette gjøres via NAV.
- Det vil være en fordel om du har egen bolig og etablert kontakt med lokalt hjelpeapparat før innleggelse.
Russeksjon Narvik som en del av spesialisthelsetjenesten er lovpålagt å gjøre en vurdering hvorvidt du oppfyller de helsemessige krav for førerkort. Denne vurderingen gjøres på bakgrunn av Førerkortforskriften og Vegtrafikkloven.
Velkommen!
Vi ønsker deg velkommen til Russeksjon Narvik.
Vi har som mål å tilby deg god hjelp og et godt samarbeid slik at du oppnår god nytte av rusbehandlingen. Vi ønsker dialog rundt opplevelser og erfaringer du gjør deg. Dine tilbakemeldinger er viktige, da vi opplever at mange problemer/utfordringer kan føre til tilbakefall eller stillstand i behandlingsprosessen.
Du vil være en av flere pasienter som får behandling hos oss. Derfor har vi utarbeidet husordensregler som det er viktig at alle respekterer og følger. Noen regler er lovpålagt og noen har vi laget fordi vår erfaring tilsier at det er nødvendig.
Rutiner du samtykker til for at vi skal kunne yte best mulig helsehjelp
- Ved innleggelse skal alle medbragte legemidler, vitaminer og helsekostprodukter leveres inn.
- Under innleggelse vurderes det som svært viktig at du avlegger rusmiddeltesting i form av urinprøve og alkotest under tilsyn av personal for å sikre forsvarlig behandling.
- Ved mistanke om innførsel og/eller bruk av rusmidler, kan det bli fattet vedtak iht. gjeldende forskrift om gjennomgang av ditt rom, dine eiendeler, kroppsvisitasjon (§8) og post til deg kan bli åpnet under påsyn av personal (§7). Ved ruspåvirket atferd, kan du bli bedt om å oppholde deg på pasientrom og nektes adgang til felles oppholdsrom.
- Ved innleggelse på avrusningsenheten er det rutinemessig gjennomgang av dine eiendeler og kroppsvisitasjon iht. gjeldende forskrift (§8).
Under innleggelsen får man kjennskap til andres helse og livssituasjon. Vi ber deg behandle den informasjonen du får med forsiktighet og ikke dele med andre. Dette gjelder spesielt i sosiale medier.
Av hensyn til personvern er det ikke anledning til å ta bilder, filme eller ta lydopptak av personal eller medpasienter.
Det er ikke tillatt å medbringe, oppbevare, distribuere eller innta alkohol, illegale rusmidler, avhengighetsskapende medisiner eller brukerutstyr mens du er i behandling ved Russeksjon Narvik. Dette gjelder også under permisjoner. Medbragte rusmidler vil bli beslaglagt.
Mobbing og seksuell trakassering mot medpasienter og personal aksepteres ikke, og det forventes at alle pasienter bidrar til et behandlingsmiljø preget av trygghet og respekt.
Voldsutøvelse, truende atferd eller trusler om vold mot medpasienter eller personal, aksepteres ikke og kan medføre umiddelbar utskrivelse fra seksjonen.
Det er forbudt å medbringe og oppbevare farlige og ulovlige gjenstander. Farlige gjenstander omfatter alle typer kniver, skytevåpen, stikkvåpen, verktøy, sprøyter og andre potensielt skadelige gjenstander. Disse vil bli beslaglagt eller oppbevart av personal.
Røyking er kun tillatt på anviste plasser. E-sigaretter anses også som røyking.
Bruk av stearinlys eller andre brennende gjenstander (røkelse, grill etc.) er ikke tillatt ifølge sykehusets brannforskrifter.
Besøk avtales med ansatte på forhånd. Besøket skal ikke kollidere med dagsprogrammet.
Det er ikke anledning til å gå på medpasienters rom uten samtykke, eller når det er nattero-tid på seksjonen.
Gi beskjed når du forlater avdelingen og når du kommer tilbake, dette av brannvernhensyn.
Permisjoner vurderes individuelt etter søknad. Ved avrusning frarådes i all hovedsak permisjoner.
Måltider inntas som hovedregel i felles spiserom til faste tider.
Interne instrukser om håndtering/oppbevaring/lagring av matvarer må følges der det foreligger.
Det skal være ro på avdelingen mellom klokken 00:00 og 07:00 på hverdager.
Natt til lørdag, søndag og helligdager skal det være ro mellom klokken 02:00 og 07:00.
I dette tidsrommet oppfordres pasientene til å trekke seg tilbake på eget rom for å finne ro for natten.
Mobiltelefon skal settes på lydløs når du oppholder deg i fellesarealene.
Vis hensyn slik at du ikke forstyrrer andre ved bruk av telefon, TV, musikk og data. Private telefonsamtaler må tas utenfor fellesarealene.
Vis hensyn til andre når du oppholder deg i fellesareal/spiserom.
Det forventes at alle ivaretar personlig hygiene. Bekledningen skal ikke virke støtende eller provoserende. Av hygieniske årsaker skal alle benytte egnet fottøy.
Etter trening er det anbefalt å dusje og skifte før man oppholder seg i fellesrom.
Parfyme og andre sterkt parfymerte produkter er ikke tillatt av hensyn til allergi.
Det forventes at alle holder eget rom rent og i orden, og at alle rydder etter seg i fellesrom.
Det er ikke tillatt med dyr i avdelingen, dette av hensyn til allergi.
Avdelingen kan være behjelpelig med oppbevaring av verdisaker. Oppbevaring skjer på eget ansvar.
Etablering av relasjoner som innebærer intimitet utover vanlig vennskap, vil kunne svekke fokus og påvirke nytteverdi av behandlingen som tilbys deg. Etablering av parrelasjoner anbefales derfor ikke, og vil således bli tatt med som et viktig moment i helhetsvurdering når det gjelder nytteverdi av innleggelsen.
Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”HN-GJEST”. Det er fri bruk av gjestenettet.
Kafeen er i første etasje, til venstre innenfor vestibylen ved hovedinngangen.
Åpningstid og meny: Inntil videre åpent kun på formiddagstid, med begrenset vareutvalg.
Automattjenester (varm/kald drikke, snacks m.m) kan benyttes hele døgnet.
Etterhvert vil utvalg og åpningstid bli bedre!
Telefon: 47 51 51 63
Pasientkafeer
2. etasje: Tilbud for inneliggende pasienter innenfor psykisk helse- og rusbehandling.
3. etasje: Tilbud for inneliggende pasienter som skal til følgende sengeposter:
- Medisinsk sengepost
- Ortopedisk/kirurgisk sengepost
- Føde/Gynekologisk sengepost
.
Etter henvisning til psykisk helsevern og avtale med behandler kan du få tilgang til det digitale kartleggingsverktøyet Checkware. Det kan brukes i kommunikasjon mellom pasienter og behandlere, og gi en bedre forståelse av dine plager eller lidelser.
Hvis du får problemer med å logge inn kan du ta kontakt med ekspedisjonen på den avdelingen der du skal til behandling, slik at de kan sjekke tilgangen din.
Parkeringsavgift for gjester og ansatte innføres mandag 21. oktober.
Pasienter og pårørende som kommer med bil til Furumoen kan parkere på offentlig parkering utenfor hovedinngang. I tillegg finnes det noen offentlige parkeringsplasser utenfor hovedinngang til Furumoen sykehjem og utenfor akuttmottak/ legevakt.
Det finnes handikap-parkering ved hovedinngangen (maks 4 timer), på hovedparkeringen, ved Furumoen sykehjem og ved akuttmottak/ legevakt.
Husk å legge blå parkeringstillatelse godt synlig i frontruta.
Parkeringsavgift alle dager:
Kl. 07-21: kr 30.- pr time
Kl. 21-07: kr 6 pr time
Langtidsparkering gjesteparkering:
Maks døgnpris kr 237,-. Pris fra og med det 4. døgnet maks kr 154,-. Pris fra og med det 8. døgnet maks kr 107,-
Det blir billigere etter hvor lang tid du står. Dersom du betaler med kort og avslutter parkeringen før tiden er utløpt, kan man dra kortet og avslutte betalingen.
Det finnes ingen særordninger for inneliggende pasienter eller pårørende som må oppholde seg over sykehuset over lengre tid.
Motorsykkelparkering
UNN har ikke per i dag egen tilrettelagt parkering for motorsykler for besøkende eller gjester.
Særskilt parkering:
Det finnes også parkeringsplasser som er merket med «Reservert ansatte». Dette er parkering reservert kun for ansatte eller samarbeidspartnere med egen parkeringstillatelse.
Klage:
Park Nordic AS har avtale med UNN om drift og klagebehandling av parkeringen ved Furumoen.
Parkeringsområdet er offentlig og privatrettslig skiltet, og driftes som offentlige parkeringsplasser.
Har du fått kontrollsanksjon og ønsker å klage?
Gå via parknordic.no
Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet.
Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.
Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares.