Vi bruker informasjonskapsler
Vi bruker informasjonskapsler for at nettsidene våre skal fungere.
Les mer om våre informasjonskapsler
Vi tilrår at du alltid nyttar siste versjon av nettlesaren din.
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

Velkommen

Student og elev i UNN

Her vil du finne informasjon om å være student eller elev i UNN, hva du kan forvente av oss og hva vi forventer av deg.

Praktisk informasjon

  1. Nødvendig dokumentasjon, for eksempel helseerklæring og eller politiattest – sjekk med ditt studieprogram på hva du trenger under praksis.
  2. Anskaffe ID-kort/adgangskort, husk gyldig legitimasjon når dette hentes.
  3. Aktiver brukerkonto til IKT-system i UNN, obligatoriske e-læringskurs er blitt tildelt i Kompetanseportalen.
  4. Hente arbeidstøy og lokalisere
  5. Sette seg godt inn i relevante prosedyrer og rutiner som gjelder avdelingen du skal være på.  

Som hovedregel leveres :

  • egenerklæring om meticillinresistente stafylokokker (MRSA) og tuberkulose
  • taushetserklæring
  • politiattest

 Utdanningsinstitusjonen du tilhører har ansvar for å sikre at du som student/elev er kvalifisert innen praksisstart. Merk: Ved enkelte praksissteder kan ikke politiattest være eldre enn 3 måneder. Sjekk dette med din utdanningsinstitusjon.

Leder ved praksissted kan etterspørre kopi av nødvendig dokumentasjon, og be student/elev signere taushetserklæring ved avdelingen/seksjonen.

Det gjøres oppmerksom på at UNN har en egen veileder for bruk av sosiale medier som finnes i kvalitetssystemet (se RL5350).

Du er underlagt taushetsplikt når du er student/elev og den gjelder livet ut. Taushetsplikten gjelder hele tiden, også på fritiden. Informasjon om taushetsplikt finnes i Lov om helsepersonell, kapittel 5, samt Lov om universiteter og høyskoler kapittel 4

Les gjerne informasjon fra Helsedirektoratet

Studenter og elever skal følge samme retningslinjer som UNNs ansatte med tanke på smittevern.

Ansatte skal til enhver tid holde seg oppdatert på gjeldende lokale- og nasjonale retningslinjer (se www.fhi.no), se UNNs intranettsider og kvalitetssystemet.

Det finnes egne retningslinjer ved mistanke om mulig blodsmitte. Informer din praksisveileder og eller leder ved praksisenhet, og ring ved mistanke om mulig blodsmitte til Blodsmittetelefonen på telefon 776 69 770.  

Alle med et ansattforhold i UNN skal ha en aktiv brukerkonto med et tilhørende ID-kort (med bilde) eller adgangskort. Dette gjelder også studenter og elever i praksisstudier. Kortet hentes i rimelig tid før praksisstart, og ved noen studieprogram kan kortet hentes hos utdanningsinstitusjon.

Utdanningsinstitusjonen vil informere om hvilke rutiner du skal følge. Husk å ta med gyldig offentlig godkjent legitimasjon (pass, nasjonalt ID-kort, EU-førerkort) for å få dette utlevert. Hvis ditt studieprogram krever ID- kort, blir bilde tatt når du henter kortet ved UNNs lokalisasjoner.

ID-kort og adgangskort kan hentes i åpningstidene her:

  • UNN Harstad: «Teknisk avdeling Harstad», 704.
  • UNN Narvik: «Teknisk» i U2, eller hos Ansatteservice (kontor CU2-71).
  • UNN Tromsø, Breivika: «ID-kortkontoret» i fløy E1. E1-332 (gamle pasienthotellet).
  • UNN Tromsø, Åsgård: «Nøkkelkontoret», B9-267, Bygg 9 ved teknisk.

Dersom du har praksis ved andre lokalisasjoner enn ovennevnte, må du undersøke med studieprogrammet hvor du henter kortet.

For å få utlevert ID-kort må du betale et depositum på 200,- NOK, dette får du tilbake når kortet returneres etter fullførte praksisstudier.

Husk kvittering!

Avdelingen du skal ha praksisstudier ved bestiller tilganger til deg i sykehusets datasystemer når det opprettes et aktivt ansattforhold. Hvilke tilganger som tildeles vil variere mellom de ulike student- og elevgruppene.

Du må også gjennomføre obligatoriske e- læringskurs og eventuelle andre e-læringskurs i forbindelse med opplæring. Dette blir tildelt av ansvarlig leder.

Fra og med januar 2025 kan studenter og elever benytte datalab innenfor åpningstider for å gjennomføre e-læringskurs på en UNN-PC – eller bare surfe på intranett i fred og ro.

Datalab lokasjon: E4. 224

Åpningstider: Tirsdag, onsdag og torsdag kl. 08:00-15:30.

Relevante sider

Studenter og elever skal bruke arbeidstøy etter gjeldende retningslinjer (se kvalitetssystemet RL2981), for å ivareta smittevern, sikkerhetsmessige, estetiske og etiske hensyn. Det er viktig å fremstå som profesjonelt helsepersonell, da dette skaper trygghet og tillit hos pasient/pårørende.

Når sykehusets arbeidstøy benyttes, er det ikke tillatt å bære: armbåndsur, smykker, armbånd, ringer, øredobber, synlig piercing og nøkkelhalsbånd.

Langt hår skal være samlet, og ikke henge løst. Skjegg skal være kortklipt og rent. Negler skal være kortklipte og rene. Kunstige negler og neglelakk, inkludert blank neglelakk tillates ikke.

I enkelte avdelinger kan det benyttes privat tøy, dette vil være avhengig av fagområde du har praksis ved (stab og støttefunksjoner uten pasientkontakt). RL2981 inneholder også retningslinjer for bruk av privat tøy.

Det er ulike ordninger i forhold til garderobeløsninger på de forskjellige lokalisasjonene i helseforetaket. Undersøk med ditt studieprogram om hva som gjelder for deg under dine praksisstudier.

Studentgarderober:

  • UNN Harstad: fellesgarderobe i
  • UNN Narvik: A-fløya, underetasje
  • UNN Tromsø, Breivika: E-fløya etasje.
  • UNN Tromsø, Åsgård: garderober på alle

Brukte klær skal kun plasseres i egne tøysekker/tøytraller. Husk og tømme lommer for penner, hårstrikk, evt. sengepostlister (disse skal i makuleringsmaskin) etc. før du forlater avdelingen for dagen.

Vi ønsker at du tar deg tid til å evaluere praksisperioden. Evalueringen benyttes til kontinuerlig forbedring av praksisstudiene for studenter og elever.

Om UNN

Universitetssykehuset har en spesielt viktig funksjon som utdanningsinstitusjon. Vår funksjon som praksisarena har stor betydning for kvaliteten i utdanningsløpene. Vi bidrar i grunnutdanning, videreutdanning og etterutdanning for regionens helsearbeidere,  både i primær- og spesialisthelsetjenesten.

UNNs medarbeidere er dyktige, engasjerte og involverte, og setter pasienten først. Det er medarbeidernes kompetanse som gjør at vi kan møte fremtidens utfordringer, og gi tjenester med god kvalitet og trygge opplevelser for pasienter og pårørende. Vi håper du vil få en lærerik og givende praksisperiode ved universitetssykehuset, og kanskje vil du bli en av oss i fremtiden?

Sist oppdatert 12.05.2025