Kurs for forskere

Det gjennomføres en rekke kurs i regi av Klinisk forskningsavdeling ved UNN. Vi har et regionalt ansvar å tilby forskerkurs i hele regionen.

​Det gjennomføres en rekke kurs i regi av Klinisk forskningsavdeling ved UNN. Vi har et regionalt ansvar å tilby forskerkurs i hele regionen.

Nedenfor finner du lenke til vår kurskatalog som inneholder informasjon om våre kurs og samarbeidspartnere.

Vinter / vår 2025

Ph.d.-kurs, arrangeres i samarbeid med UiT.

Målgruppe: Ph.d.-studenter, forskere og postdoktorer i Helse Nord.

Faglig ansvarlig: Institutt for Klinisk medisin (IKM), UiT/Svetlana Zykova, KFA

Undervisningsspråket er engelsk.

Online kurs via Microsoft Teams

Lenke til påmeldingsskjema: her

Klinisk forskningsavdeling tilbyr et 2-dagers kurs i «Systematic reviews» 30-31. januar 2025. Kurset gjennomføres digitalt ved bruk av Zoom/Teams. Kurset er beregnet på forskere, postdoktorer og Ph.d.-studenter som ønsker å lære mer om planlegging og gjennomføring av systematiske oversiktsstudier og meta-analyser. Undervisningsspråket er engelsk.

Klinisk forskningsavdeling arrangerer i samarbeid med UiT Norges arktiske universitet kurset HEL-8031 - Systematic reviews. Kurset er et godkjent Ph.d.-kurs i regi av UiT Norges arktiske universitet og for å oppnå studiepoeng (2 ECTS) må kursprøven leveres og vurderes som bestått, samt at påmelding skje via universitetets påmeldingssystem Studentweb. NB! Det er ingen krav om avlagt eksamen hvis man ikke ønsker studiepoeng.

Nærmere informasjon om kurset finnes på UiTs nettside her.

For information in English, follow the link here.

Målsettingen med kurset er at man skal kunne forstå praktiske aspekter ved å planlegge og gjennomføre en systematisk oversiktsstudie og meta-analyse og kunne kritisk vurdere slike studier.

Foredragsholder er professor Mike Clarke, Professor of Clinical Epidemiology, University of Oxford, UK and Director of the Northern Ireland Hub for Trials Methodology Research, Queen's University Belfast, UK og som er tilknyttet Klinisk forskningsavdeling ved UNN som forskningsveileder.

Undervisningsspråk: Engelsk

Påmeldingsfrist: 24. januar 2025

Påmeldingsskjema / apply for admission: her

Påmeldingen via Studentweb / To apply for admission as a Ph.d.-student: her

Program: Vedlagt

Tilgjengelige nettkurs eller andre digitale kurs

Kurset er nytt og tar sikte på å dekke et behov for opplæring som til nå ikke har vært tilgjengelig i Norge. Målgruppen for kurset er sykepleiere som ønsker å bidra til integrert behandlingsforskning ved en klinisk avdeling eller forskningspost. Innholdsmessig berører kurset et bredt spekter av oppgaver tilknyttet studiesykepleierrollen. Kurset gjennomføres digitalt som kombinasjon av webinar (ved oppstart og ved kursavslutning) og selvstudium med et totalt kursomfang på ca. 25 timer. Kurset består av gruppearbeid (under webinarene) samt selvstudium i form av til sammen ca. 20 bolker i form av e-læringskurs, videoforedrag og hjemmeoppgaver som skal gjennomføres/innleveres før avsluttende webinar. Det er totalt 42 plasser på kurset som blir fordelt mellom foretakene.

For påmelding og mer info på NorCRIN sine hjemmesider:
https://www.norcrin.no/nasjonalt-kurs-i-studiesykepleie/

Universitetsbiblioteket, UiT Norges arktiske universitet tilbyr UNN ansatte et åpent og gratis digitalt introduksjonskurs i referanseverktøyet EndNote.

Kurset er nyttig for forskere, stipendiater, studenter og andre som har bruk for et referanseverktøy i jobben. Kurset passer for dem som ikke har brukt EndNote tidligere eller for dem som har behov for repetisjon.

Kurs for PC og Mac:
https://uit.no/ub/kurs/sub?p_document_id=741254

Helse Vest RHF har laget et e-læringskurs for brukermedvirkning i helseforskning. Kurset retter seg mot både brukere og forskere. Kurset bygger på veilederen for brukermedvirkning i helseforskning i spesialisthelsetjenesten.
Kurset gir:

  • en innføring i hva brukermedvirkning i helseforskning er
  • praktiske tips for å etablere et godt og fruktbart samarbeid mellom bruker og forsker

Lenke til kurset:
https://kursbygger.ihelse.net/?startcourseid=12

Det er for øyeblikket ikke planlagt GCP kurs ved UNN, men du kan delta digitalt (og stedlig) gjennom andre NorCRIN-partnere. Det gir anledning til å delta på det GCP kurset som tidsmessig passer best, uansett hvor i landet man bor. Se oversikt over kursdatoer på NorCRIN sine nettsider. Her finnesogså lenke til e-læringskurs som passer best som oppfriskningskurs dersom man har ordinært GCP kurs fra tidligere.

https://www.norcrin.no/gcp-kurs-i-regi-av-norcrin-partnere/

Presentasjonene fra Klinisk forskningsavdeling sitt kurs i protokoll- og søknadsskriving den 28. mars 2019 er tilgjengelig via streaming på Intranettet.
Kurset omhandler bl.a.:

  • Søknad- og protokoll skriving
  • Statistisk analyseplan og styrkeberegning,
  • Kvalitative prosjekter
  • Brukermedvirkning
  • Budsjettering,
  • Tilbud fra Klinisk forskningsavdeling

https://intranett.helsenord.no/fagog-forskning-felles/forskning-oginnovasjon-felles/forskning-oginnovasjon-i-unn-unn/kurs/

Alle kursene annonseres i tillegg fortløpende som enkeltkurs med mer informasjon, program og lenke til påmelding. Kursene vil tilrettelegges for desentralisert deltakelse via Teams eller annen læringsplattform, der dette er foretrukket.

Kursplanen for 2024 er under utvikling og det kan bli tilbud om flere/andre typer kurs. Oppdaterte versjoner av kursplanen vil annonseres fortløpende på KFA sine intra-og internettsider ved UNN HF.

Dersom det er behov for kurs som per i dag ikke står på KFAs kursplan, kom gjerne med forespørsel/forslag. Ta kontakt på e-post til
Klinisk.forskningsavdeling@unn.no

 

Sist oppdatert 28.11.2024