Barne- og ungdomsavdelingen, Tromsø

Barne- og ungdomsavdelingen tar i mot barn og ungdommer i alderen 0 til 18 år for innleggelse eller poliklinisk behandling. Lenger ned på sida finner du de ulike enhetene med kontaktinformasjon.

Reise

Har du spørsmål om bestilling av reise, kontakt Pasientreiser på helsenorge.no/pasientreiser eller telefon 05515.  

Overnatting

Trenger du overnatting før eller etter time/innleggelse, må du selv ta kontakt med Pasienthotellet på tlf. 77 75 51 00. 

Mer informasjon om Pasienthotellet finner du på pingvinhotellet.no

Sedering innebærer at barnet får et «sovemiddel» for å kunne ligge helt stille mens en undersøkelse pågår. Det kan for eksempel være aktuelt ved en undersøkelse hvor barnet må ligge helt stille en kort stund (opptil 30 minutter), men er for lite til å greie det. Sedering kan også brukes hvis barnet er veldig redd og/eller ikke vil samarbeide om prosedyrer som skal gjøres. Avhengig av dosen og virketid vil sederingen gi avslappet døsighet eller søvn.

Medikamentet som brukes blir gitt i nesen med en plastikksprøyte, noe som gjør at medikamentet dusjes inn som ved nesespray. Alt etter mengden må vi gi det i små doser av gangen over litt tid, og fordele på begge nesebor, ellers vil det renne ned i munnen og man får da ikke samme virkning.

Dere som foreldre kjenner barnet best. For at undersøkelsen skal bli vellykket er vi avhengig av hjelp fra dere. Sykepleier og pårørende samarbeider om å berolige barnet. Vi informerer nærmere om dette når dere kommer.

Ta med kosedyr, smokk eller annet som barnet bruker når det skal sove.

Barnet kan stå opp når det er våkent og stødig, og kan da også eventuelt spise og drikke.

Ventetiden varierer ut fra hvilke tilstander det dreier seg om. Ikke sjelden er vi avhengig av kapasitet hos samarbeidende avdelinger (for eksempel røntgen), men det er alltid rom for purring via henvisende instans dersom barnets tilstand forverrer seg og pårørendes bekymring øker.

Målet er at ingen barn skal behøve å vente mer enn 65 dager selv om barnets tilstand ikke er urovekkende.

Barn under 12 år

Har du foreldreansvar til barn under 12 år kan du få tilgang til barnets pasientjournal på Helsenorge.

Barn og ungdom 12 til 15 år

Det finnes foreløpig ingen løsning for å gi tilgang til pasientjournalen på Helsenorge til barn mellom 12 og 15 år. Har du foreldreansvar for barn og ungdom i denne aldersgruppen kan du sende inn et skjema via helsenorge.no/pasientjournal til det sykehuset det gjelder og be om kopi av pasientjournalen.

Ungdom fra 16 år

Når du har fylt 16 år har du tilgang til dine helseopplysninger selv. For å få tilgang til pasientjournalen kan du selv logge deg inn via helsenorge.no/ungdom, eller gi foresatte fullmakt.

Vi er organisert som et barne- og ungdomssenter, med behandling og pleie av alle typer lidelser hos barn og ungdommer. Dette innebærer at barn og ungdommer kommer til en avdeling som er spesielt tilrettelagt for dem mens de forskjellige spesialistene (for eksempel øre-nese-hals-leger, kirurger) kommer til avdelingen for å undersøke og behandle pasientene. 

De faste legene er barneleger med spesialkunnskap innen forskjellige fagområder (kreft, nyfødtmedisin, astma, infeksjoner, hjertesykdommer og så videre)

Slik jobber vi

På poliklinikken er det vanlige konsultasjoner med lege eller sykepleiere der vi også kan gjøre utredninger og tester for for eksempel allergi, astma, hjerteundersøkelser og annet. På dagenheten Dragen tar vi imot pasienter som ikke trenger innleggelse, men som får behandling eller undersøkelser som trenger lengre tid, for eksempel medisinkurer og forberedelse til undersøkelser i narkose. 

Vi arbeider for at stadig flere pasienter kan få slik dagbehandling eventuelt i kombinasjon med opphold på pasienthotellet slik at de kan slippe å bli innlagt på sykehus.

Regionsfunksjon

Vi har regionfunksjon for Nord-Norge innen nyfødtmedisin, der avdelingen tar seg av barn som blir født opp til 4 måneder før termin og veier ned til ca. ½ kg, samt kreftsykdommer med behov for cellegiftbehandling og operasjoner.

Samarbeid med andre sykehus

I tillegg til sykehusene i landsdelen (spesielt Bodø og Hammerfest), samarbeider vi med andre sykehus i landet, blant annet Rikshospitalet når det gjelder hjerteoperasjoner, ganespalter og kreftsvulster i øyet (retino-blastom), St Olavs Hospital i Trondheim når det gjelder visse medfødte misdannelser (forsnevring i spiserøret med mer), Statens senter for epilepsi når det gjelder komplisert epilepsi, og for øvrig med internasjonale spesialister ved behov.

Informasjon og opplæring

For noen sykdomsgrupper er det opprettet spesielle tiltak for informasjon, opplæring og kontakt: diabetesgrupper som møtes 2 - 4 ganger i året, astmaskole og eksemskole.

Kontakt

Postadresse

UNN Tromsø
[Avdelingsnavn]
Postboks 100
9038 Tromsø

Slik finner du fram

Oppmøtested

Fløy B, plan 5

UNN Tromsø

Hansine Hansens veg 67

Med buss

Hvis du kommer til Breivika fra Tromsø sentrum er det lettest å ta buss nummer 20 eller 21 fra Fredrik Langes gate. Denne bussturen tar omtrent 15 minutter.

Når du kommer inn hovedinngangen fra busstoppet er du på fløy A, plan 6. Resepsjonen ligger til høyre.

Fra Narvik til Tromsø går Helseekspressen. Rutetabell og fasiliteter.

Når du går videre innover i sykehuset kommer du til fløy B, C, og til slutt D. Ved heisene står det skilt med hvilken fløy og etasje du er i (for eksempel B6).

Kommer du med hurtigbåten?

Det går buss fra havneterminalen. Buss nr 21 går ca 1018.

Med flybuss

Om du kommer til Tromsø med fly kan du ta flybussen direkte fra flyplassen på Langnes til sykehuset. Om du kommer fra byen eller fra flyplassen går du inn hovedinngangen rett ved busstoppene.​​​

Med taxi

Du kan også ta taxi hvis du har avtalt dette med Pasientreiser. Taxien stopper utenfor hovedinngangen.

Med privatbil

Pasienter og pårørende bruker hovedinngangen. Parkering ovenfor sykehuset eller rett nord for PET-senteret (grønt område på kartet). Legevaktspasienter, fødende, og de som skal til mammografi parkerer rett nord for sykehuset (grønt område på kartet).

Parkeringsoversikt for besøkende til Breivika
Kart over Breivika

 

Praktisk informasjon

​​Sykehusapotek Nord har utsalg vis a vis Narvesen-kiosken på sykehuset i Tromsø. Der får du kjøpt hygieneartikler og medisiner på e-resept. Husk legitimasjon med bilde når du skal hente legemidler på resept.​​​

Apoteket ligger i A-fløya, plan 6. Ta til høyre når du kommer inn hovedinngangen. 

Les mer om oss

Du får kjøpt blomster i Narvesen-kiosken som ligger innenfor hovedinngangen, men husk på at allergikere kan få kraftige reaksjoner på blomster med kraftig duft.

Om du skal besøke noen på en sengepost kan det være lurt om du ringer til avdelinga først og sjekker om de har noen innlagt som er veldig allergiske.

Det kan uansett være lurt å sjekke besøkstidene på den avdelinga du skal til.​

​Pasieanttat geain lea šiehtadus dahje geat sisačálihuvvojit UNN, Nordlándda Buohcciviessu, Helgelándda buohcciviessu dehe Finnmárkku Buohcciviessu ossodagaide, sáhttet oažžut davvisámegieldulkka beaivválaččat gaskal dii. 08.00–22.00.

Davvisámegiel dulka bargiid ja pasieanttaid várás

Det er én frisør på sykehuset. Den ligger inn til høyre forbi Narvesen-kiosken når du kommer inn hovedinngangen.

​Du kan kople deg på vårt åpne trådløse gjestenett ”UNN – gjest”. Det er fri bruk av gjestenettet.​

​​Kulturseksjonen i UNN arrangerer jevnlig lunsjkonserter på Pingvinen Scene ved hovedinngangen. Konsertene starter som regel klokka 1130. Informasjon om hvem som spiller henger i heisene. 

Musikk er også helse, og med jevne mellomrom arrangeres det ”musikkvandring” i sykehuset. Ta kontakt med sykepleier på avdelinga dersom du er innlagt hos oss og ønsker besøk av musikerne våre. 

Hvert år før jul arrangerer kulturseksjonen julemesse på plan 6 og 7 ved hovedinngangen.​​

Vi har flere gjesteparkeringer. Det er en ved PET-senteret, en overfor PET-senteret, og en rett nedenfor legevakta. Gjesteparkeringene er markert med grønt. ​​​

Parkeringa ved legevakta er for legevaktspasienter, fødende, og de som skal til mammografi.

På grunn av miljøhensyn, stor trafikkmengde og begrenset med parkeringsplasser anbefaler vi kollektivtrafikk der du har mulighet til å bruke dette. ​

Parkeringsavgift: 
Kl. 07-21: kr 30.- pr time 
Kl. 21-07: kr 6 pr time
 
Langtidsparkering gjesteparkering:
For å oppnå denne prisen må det betales/ reserveres beløp for perioden parkering planlegges på parkeringsautomat. 

Maks døgnpris kr 237,-
Pris fra og med det 4. døgnet maks kr 154,-
Pris fra og med det 8. døgnet maks kr 107,-
 
Parkering for bevegelseshemmede er gratis både på reserverte HC-plasser og på vanlige parkeringsplasser for gjester. 

 

App: Apcoa Flow er appen som bør brukes.Finnes i app-store og google store (google play). Easy park app kan brukes, men da får du 15 % påslag i avgiften.

Motorsykler:
UNN har ikke per i dag egen tilrettelagt parkering for motorsykler for besøkende eller gjester.

Sykkelparkering:
Besøkende kan bruke all sykkelparkering rundt sykehuset.
Om du vil ha parkering nær hovedinngangen er det mest praktisk å bruke:
Plassene på sykkelstativ mellom PET-senteret og universitetet
Sykkelkontainer rett nord for PET-senteret

Diagram


Inngang til Pingvinhotellet ved UNN Tromsø er gjennom sykehusets hovedinngang i A6. Du kan henvende deg i hotellets resepsjon når du kommer. Der er det alltid noen som tar imot deg. 

Barselhotellet er en del av Pingvinhotellet. Rommene har stellebord med utstyr. Barselhotellet har jordmødre tilgjengelig for økt trygghet for den nye familien.

Booking
Bestilling av rom gjør du gjennom pasienthotellets felles bestillingssystem: booking.pingvinhotellet@unn.no

Måltider
Frokost er inkludert i rompris.  Lunsj, middag og kveldsmat er til salgs i hotellets restaurant i henhold til gjeldende åpningstider for deg som ikke har alle måltider inkludert.
 
Det finnes også et enklere mattilbud til salgs i hotellets resepsjon hele døgnet.
 
Det er TV og tilgjengelig Internett på alle hotellrom.
Narvesen har kiosk vis a vis hotellets resepsjon.
 
Hotellet er døgnåpent. 
 
Parkeringsplasser mot avgiftsbetaling på oppmerkede områder utenfor sykehuset. Vi har få parkeringsplasser tilgjengelig og oppfordrer de som kan om å bruke kollektivtransport. Bussrute 20 går fra Tromsø sentrum til UNN og turen tar 10-15 minutter.
 

Priser ved Pingvinhotellet, Tromsø

 
Innlagte pasienter i Tromsø

  • Betaler ikke for opphold på hotellet
  • Alle måltider inkludert
  • Rommet må bestilles skriftlig fra avdelingen pasienten tilhører
Ledsagere/foresatte til barn under 18 år som er innlagt

  • Betaler ikke for opphold på hotellet
  • Alle måltider inkludert
  • Rommet må bestilles skriftlig fra avdelingen pasienten tilhører
Strålepasienter - Langtidsboende (over 5 døgn)

  • Pasienten betaler ikke selv for overnatting inklusive frokost
  • Rommet må bestilles skriftlig fra den avdelingen som behandler pasienten
Polikliniske pasienter og dagpasienter

  • Barn under 6 år bor gratis
  • Betaling direkte til pasienthotellet
  • Rommet bestilles via pasienthotellets felles booking
  • Refusjon fra Pasientreiser
Pårørende og andre

Mer utfyllende informasjon om det å bo på pasienthotellene i UNN, finner du i brosjyen: Praktisk informasjon til deg som skal bo på pasienthotellene i UNN HF​
 

Kontakt

UNN Tromsø
Besøksadresse
Hansine Hansensvei 61 Google maps
9019 Tromsø
 
Telefon
777 55 100 (hele døgnet)
 

Bestilling av rom

(samme bookingadresse for alle pasienthotell i UNN)
 

Vi gjør oppmerksom på at sykehuset ikke kan ta ansvar for klær og andre personlige eiendeler du tar med deg til sykehusoppholdet. 

Vi anbefaler at du har minst mulig med deg og lar verdisaker ligge hjemme.​

Dersom du likevel har med deg verdisaker, kan du avtale med avdelingen hvordan dette skal oppbevares. 

Kurs og møter

  • Eksem. Kurs for foresatte til barn med eksem. Lærings- og mestringskurs
    Tilbudet er for foreldre/foresatte til barn med eksem. Kurset har en varighet på én dag. Arrangeres fire ganger i året.
    Eksem. Kurs for foresatte til barn med eksem. Lærings- og mestringskurs
    17.
    september
    2024
    Flere datoer
  • Tromsøkurset
    Kurset arrangeres for 11. gang høsten 2024. Dette er et spennende kompetansehevingskurs for alle som jobber med premature og syke nyfødte. Vi kan friste med et faglig sterkt program.
    Tromsøkurset
    23.
    september
    2024
    2 dager
  • Hjertesyke barn (0-6 år). Lærings- og mestringskurs for foreldre
    Kurset er for foreldre/foresatte til barn med medfødt eller ervervet hjertesykdom i aldersgruppen 0-6 år.
    Hjertesyke barn (0-6 år). Lærings- og mestringskurs for foreldre
    Dato kommer

Film, foto og lydopptak

Filmopptak og bilder være en fin mulighet til å ta vare på minner i en vanskelig tid. Likevel er det flere ting du må tenke på før du fotograferer eller gjør andre opptak på sykehuset.
Les mer her
promo_person_som_filmer_colourbox.jpg